onsdag, september 27, 2006

71' nord!I helga gikk turen til Ingøy. Her bor det 25 mennesker. 3 av dem går på skolen, 1
av dem er læreren på skolen, 1 annen av dem driver butikken og resten kjører rundt i de 5 bilene som finnes på øya. Legg merke til hvordan man får med seg bilen til fastlandet.. Fascinerende! Så her kosa vi oss glugg! Gikk turer, fikk 3 harer, var på lørdagscafè på skolen og ble sittende værfaste et døgn lengre enn planlagt.. Fikk nemlig oppleve "ekstremværuka" på Søndagen, så måtte bli til Mandag. Hva venter dere på folkens? Ingøy venter på dere! - og innbyggerne tar nok mer enn gjerne imot nye fastboende - med eller uten bil!:)

22 Comments:

Blogger Line said...

Høres ut som et fantastisk sted!! Utrolig vittig... "Resten kjører rundt i de 5 bilene..." Hahaha!

12:01 p.m.  
Anonymous Silje said...

Blir like fascinert hver gang jeg ser bildene deres!! Du/dere er virkelig gode til å knipse òg!
71*c nord - Ja, æ kommer æ !..ihvertfall for ei
langhelg ;-) Tar med meg fjellskoene og gleder meg som sagt veldig til å henge med dere om ei uke!
gid, klem

1:08 p.m.  
Anonymous Silje..igjen said...

:-p ...det er kanskje ikke 71*c (celsius) man skriver akkurat..men men 71`grader mente jeg jo ..) jaja, det har sin sjarm

1:11 p.m.  
Blogger ingunn said...

Nydelige bilder! Og høres ut som en fascinerende kultur! hihi...

4:45 p.m.  
Blogger Mac said...

fortryllende. sku gjerne bodd litt på den øya, jeg :) kan hende det er det vi skal gjøre. tror du vi kan starte verksted for de 5 bilene eller no?

a

3:46 a.m.  
Blogger Line said...

har de mange parkeringsvakter der? hva med parkeringshus? Ser for meg store potensielle næringer her altså. Vurderer nesten å flytte.

10:15 a.m.  
Blogger Mac said...

parkeringshus, verksted og bilvask i ett kanskje? har de bensinstasjon, mon tro? det er vist bigbusiniss i disse dager. hm, har vi rett og slett en skikkelig kjerneide her?

2:47 a.m.  
Blogger ~RunE~ said...

Hmmm. Hvis 20 personer skal kjøre rundt i 5 biler, og det må jo nødvendigvis være 1 postbil og 1 ambulanse, som i realiteten tar 2 personer hver, blant disse 5, må jo det bety at de resterende 16 skal dele på 3 biler, noe som gir over 5 personer pr. bil i snitt. Det er vel kanskje ikke helt lov? Og siden en av de 3 bilene er det lille blåbæret på bildet, er jo dette skremmende. Lovløse tilstander? Merker jeg blir pro sentralisering av sånt. Er dette riktig?

4:21 a.m.  
Blogger Line said...

Kan være at de ikke har postbil, kanskje bare en postmoped eller postsykkel, eller kanskje en postsparkesykkel. Og om vinteren en postspark. Da vil det i så fall bli en bil til fordelt på de 16 personene.

7:06 a.m.  
Blogger ~RunE~ said...

Det finns jo ikke andre kjøretøyer enn biler på øya. Dessuten bedrev jo alle som ikke var på skolen eller jobba i butikken bilkjøring. Slår meg at det må være et nokså bedagelig samfunn!

12:20 p.m.  
Blogger Cecilie said...

Håper det er lov å gå ut av bilen før man skal ombord.

1:57 p.m.  
Anonymous Silje Pernille said...

Apropo biler på en liten øy.. Den gang det var Kun to stk biler på Flekkerøya (og 7butikker!..) så klarte de likevel å krasje..:-S Kanskje ik d var så rart vi hadde ferge så lenge/parkering på Møvig. Før tunellen kom..

3:18 p.m.  
Blogger Mac said...

enig med du, line. tror ikke noe på at dette er en øy med lovløse tilstander. problemet ble fint løst da du fant ut at de måtte ha en postspark. helt klart. må være eneste løsning.

det jeg er begynt å fundere på, er om det er sjåfører på øye, eller flere? ser vi en øy med et sterkt styre, med en klar elite? eller styres øya med flat struktur?

sku vi tatt med erlend loe på en ny oppdagelsestur? han har jo god erfaring fra L. en ekspedisjon, det er det vi skal foreta oss...

2:00 a.m.  
Blogger ~RunE~ said...

De har selvfølgelig ikke sparker på øya. Man kommer da ikke frem med spark på snødekte veier som ikke brøytes!! Hvem brøyter veiene da? De 3 stakkars elevene som eneste tilbud i gymen?

8:14 a.m.  
Blogger Randi C. said...

hahahahahahahahahahahahaha

bilbildet er legendarisk!!

12:24 p.m.  
Blogger Line said...

Den gymideen var jo fabelaktig! Jepp, akkurat slik tror jeg det er.

3:10 a.m.  
Blogger Line said...

annema, jeg er med på ekspidisjon!! Helt klart. Jeg føler at transportmiddel er et viktig tema vi må tenke gjennom her, vi vil jo ikke forstyrre det naturlige miljøet?

3:17 a.m.  
Blogger Mac said...

ja, transport til og på øya er vesentlig. vi vil ikke forstyrre miljøet eller forringe ekspedisjonen.

ser for meg at en spørreundersøkelse er svært overkommelig på denne forskningsgruppen. sikkert unnagjort på 1-2 timer. men bruker vi da spark mellom husene? dette kan jo påvirke forskningsresultatet i uønsket retning. ser det...

12:32 a.m.  
Blogger anette said...

Gleder meg til dere kommer på øy-ekspedisjon folkens!:) Men dere har glemt et vesentlig tema i debatten... På ei øy i det kalde nord, hvor polisen ikke eksisterer og hvor fornøyeligheten råder, er det jo KLART at øyboerne også er eiere at et par snøscootere hver.. f.eks en Skidoo MXZ 800 Renegade, + en slede med plass til ei bestemor og en unge eller to!:)

12:32 a.m.  
Blogger Line said...

Hmmm nå ble det bare rot her. Trodde vi hadde oversikt over alle øyas kjøretøy... Annema, dette blir en utfordring! Hva med sparkesykkel som transportmiddel? Hvis ikke det er snø da. I tilfelle snø, skal vi ta frem trugene?
-Og hils OK. (han husker nok mest sannsynlig ikke husker hvem jeg er.)

6:30 a.m.  
Blogger Mac said...

truger er tingen. det går jo utenfor definisjonen autoriserte kjæretøy, så dermed kan vi ankomme uten å lede forskningsobjektene. men scooter ja. sier du det, anette. ja, det er så absolutt noe vi må notere oss i margen. scooter m plass til besta. viser seg at dette kan bli mer avansert enn først antatt. men vi mister ikke motet, gjør vi vel? minner igjen på erlends ståpåhumør og motstandskraft. håper vi besitter snev av det samme.

skal hilse til OK. han påstår han har gyris form, så han husker deg nok.

a

7:35 a.m.  
Blogger Elisabeth :-) said...

dette var nydelige bilder og en stor fristelse til å dra nordover! Syns bare at du har mange venner som gjør litt narr av det som ligger nord for Oslo...
Håper du skriver mer om livet der nord!

Hilsen Elisabeth (søster til Cecilie)

Besøk meg gjerne på www.elisabethnesland.blogspot.com og gi dine kommentarer!

3:06 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home